De prijs van Bitcoin is grotendeels gestagneerd in de tijd na de sterke stijging tot $11.400.
Deze consolidatie is bullish omdat ze aantoont dat stieren genoeg kracht hebben om de kortetermijntrend van BTC onder controle te houden.
De belangrijkste weerstand om op korte termijn te kijken staat op 11.600 dollar. Een pauze boven dit niveau zou technisch significant zijn en waarschijnlijk leiden tot een verdere opwaartse beweging.

Een analist merkt nu op dat hij wacht op het sluiten van de wekelijkse kaars van vandaag alvorens te beslissen of hij zijn langzijdige blootstelling al dan niet wil handhaven.
Hij merkt op dat een wekelijkse afsluiting boven één belangrijk niveau zou kunnen leiden tot een aanzienlijke verdere opleving

Bitcoin en de hele cryptocurrency markt zijn de afgelopen dagen vastgelopen in een consolidatiefase, waarbij de prijs van BTC zich stabiliseerde boven de vorige highs van $11.200.

De sterke breuk boven dit niveau was technisch significant en hielp het verder opwaarts te zien.

14 BTC & 95.000 Free Spins voor elke speler, alleen in mBitcasino’s Exotic Crypto Paradise! Speel nu!
De wekelijkse sluiting van de cryptotheek is nu slechts een kwestie van uren verwijderd, met een sluiting boven een cruciaal niveau die het mogelijk maakt om in de komende dagen en weken aanzienlijk meer voordeel te behalen.

Een handelaar merkte op dat deze wekelijkse sluiting van cruciaal belang zal zijn om de vooruitzichten van Bitcoin op de middellange termijn te begrijpen.

BITCOIN CONSOLIDEERT ALS DE WEKELIJKSE KAARSSLUITING SNEL NADERT.

Op het moment van schrijven wordt Bitcoin marginaal verhandeld tegen de huidige prijs van $11.400. Dit is ongeveer de prijs waartegen het de afgelopen dagen heeft gehandeld na de opleving van de recente lows van $10.600.

Het opwaartse momentum van de cryptocrisis is tot stilstand gekomen sinds het huidige prijsniveau is bereikt.

Waar het zich op korte termijn ontwikkelt, zal waarschijnlijk grotendeels afhangen van hoe het reageert op $11.600, aangezien dit het volgende belangrijke weerstandsniveau is dat de trend op middellange termijn kan beïnvloeden.

HIER IS HET BELANGRIJKSTE NIVEAU BTC MOET ZIJN WEKELIJKSE KAARS SLUITEN BOVEN
Een analist legde uit dat de aankomende wekelijkse kaarssluiting zelfs voor Bitcoin een kritiek punt zal zijn, omdat het kan bepalen waar het zich in de komende dagen, weken en zelfs maanden zal ontwikkelen.

Hij wijst specifiek op $11.300 als het belangrijkste niveau om naar te kijken, want een close hierboven zou BTC een serieuze boost kunnen geven.

„De oorspronkelijke beslissing om lang op BTC te blijven, werd met de blijvende kracht gevalideerd. Ik ben nu uit de lange tijd en wacht op een kans om spot en swing lang te kopen of om plat te blijven. De wekelijkse afsluiting zal belangrijk zijn om de kracht te behouden om boven het rood te blijven“.

Afbeelding met dank aan Cold Blooded Shiller. Kaart via TradingView.
De komende paar uur zouden beleggers belangrijke inzichten moeten geven in de vooruitzichten voor de nabije toekomst van Bitcoin.