Ethereum blir de facto kryptoavvecklingsnätverket på grund av värdeöverföringar via ETH, WETH och stablecoins.

  • Genomsnittliga dagliga ETH- och WETH-överföringar av värde under de senaste 30 dagarna motsvarar 13 miljarder dollar, över 40% mer än Bitcoins 9,2 miljarder dollar.
  • Inkluderat transaktioner i dollar-bundna stablecoins USDC och DAI var överföringarna nästan 80% över värdet på BTC: s nätverk.
  • Även infödda ETH-överföringar motsvarar nu nästan överföringar i Bitcoins nätverk.

Ethereum släpade länge efter Bitcoin

Ethereum släpade länge efter Bitcoin som det bästa blockchain-nätverket för att överföra värde, men de dagarna kan vara i det förflutna eftersom ETH- och WETH-transaktioner har överträffat Bitcoin och börjat dra sig undan de senaste veckorna.

Det genomsnittliga dagliga transaktionsvärdet för ETH och Wrapped ETH (WETH) under de senaste 30 dagarna har vuxit till mer än 13 miljarder dollar jämfört med drygt 9 miljarder dollar för Bitcoin, enligt uppgifter sammanställda av Money Movers och tillhandahållna av CoinMetrics. (Vid ett tillfälle överträffade ETH en kort stund Bitcoin.)

Ethereum-värdeöverföringar började överträffa Bitcoin den 24 januari och har utökat ledningen sedan dess och har nu i genomsnitt lagt ner över 40% mer värde per dag. Det är en annan indikation på att Ethereum kan ha ett ben på Bitcoin som en funktionell digital valuta som passar vardagliga behov hos tillfälliga användare och hardcore-handlare.

Wrapped Ethereum gör det möjligt att handla värdet av infödda ETH-tokens tillsammans med andra ERC-20-token som bygger på Ethereum-protokollet. Ether-tokens kom innan introduktionen av ERC-20-standarden, så WETH utvecklades som ett enkelt sätt att använda värdet av de inhemska ETH-tokens i det blomstrande nätverk som de hjälpte till att skapa. Men värdet på transaktioner gjorda i WETH eller native ETH är faktiskt identiska, eftersom båda är metoder för att använda Ethereum för att skicka värde från en plats till en annan.

Med nästan 80% mer dollarvärde som överförts jämfört med Bitcoin

Att lägga till värdet av transaktioner via dollartäckta stablecoins USDC och DAI till Ethereum-nätverket ökar klyftan ytterligare, med nästan 80% mer dollarvärde som överförts jämfört med Bitcoin under de senaste 30 dagarna.

Det är ett bevis på det växande löftet om en Turing-komplett blockchain som Ethereum att behandla stora transaktioner utan mellanhänder som banker. Nätverket kan utnyttja styrkan hos dollartäckta stablecoins och en serie innovativa ERC-20-tokens som erbjuder nya finansiella primitiver som styrningstoken eller likviditetsleverantörspooler.

Även utan WETH, stablecoins eller något av de tusentals ERC-20-tokens som handlas dagligen, motsvarar värdeöverföring från inhemska ETH-transaktioner nästan Bitcoin (cirka 90%) under de senaste 30 dagarna. Jämför det med för ett år sedan, då infödda ETH bara såg 13% värdetrafiken för Bitcoin, och det är lätt att se hur mycket saker har förändrats. Kanske ett år från nu kan vi titta på en ny kung i kryptokonomin.